UKK

UKK eli Usein kysytyt kysymykset

Voinko tulla kurssille, jos en osaa mitään?

Kaikki alkeistunnit lähtevät aina ihan alkeista eli ei tarvitse osata mitään ennakkoon. Voit tulla myös kesken kauden mukaan. Koska olemme pieni seura pystymme mukautumaan hyvin ryhmän tarpeisiin ja antamaan opastusta myös henkilökohtaisesti tuntien aikana. Pystymme järjestämään tarvittaessa myös tiivisalkeita yksityistunnin muodossa tai pienryhmässä. Ryhmissämme on paljon eri tasoisia tanssijoita ja kaikki uudet kasvot otetaan innolla mukaan, omaa osaamistasoaan ei tarvitse jännittää. Jokainen on ollut joskus aloittelija! Iloinen mieli ja positiivinen asenne riittävät. 🙂

Voinko tulla yksin vai tarvitsenko parin?

Tunneilla on jatkuva parinvaihto, joten et tarvitse omaa paria osallistuaksesi. Se tarkoittaa sitä, että pääset tanssimaan kaikkien paikalla olevien seuraajien tai viejien kanssa. Voit tanssia myös vain oman parin kanssa, mutta oppimisen kannalta suosittelemme lämpimästi pareillekin parinvaihtoa harjoituksissa.

Kuinka ilmottaudun?

Tunneille voi ilmaantua vain paikalle, et tarvitse välttämättä mitään ilmottautumista. Voit myös laittaa viestiä esim. Misson facebook-sivun facebook.com/mikkeliswingsociety kautta, jos jokin asia askarruttaa. Ensimmäinen kerta on aina ilmainen, tervetuloa kokeilemaan!

Mitä tarvitsen tanssitunnille?

Liikkumiseen sopivat vaatteet, sisäliikuntaan sopivat kengät ja juomapullo. Ensimmäisillä tunneilla pärjää sukkasillaan. Myöhemmin kannattaa harkita tanssikenkien ostoa. Etenkin nopeissa lajeissa voi tulla kuuma, joten mukaan voi ottaa myös esim. pienen pyyhkeen, vaihtopaidan ja -sukat.

Paljon maksaa?

Katso hinnat täältä: mikkeliswingsociety.fi/seura
Tule rohkeasti kokeilemaan, ensimmäinen kerta ei maksa mitään! Myöhemmin saat tunneilta maksuohjeet.

Kurssitasot

ALKEET / PERUSTEET
Alkeistunnit lähtevät aina aivan alusta, näille tunneille et tarvitse ennakko-osaamista. Tunneilla lähdetään aina liikkeelle perusaskeleesta, haetaan oikea rytmi ja opetellaan vienti-seuraamisen perusteita. Mukaan otetaan pikkuhiljaa muutamia helppoja peruskuvioita.

 

ALKEISJATKO
Alkeisjatko on jatkoa alkeistunneille. Edelleen kerrataan alkeistuntien asioita, mutta mukaan otetaan mm. lisää kuvioita. Näillä tunneilla saat varmuutta tanssilajin perusteisiin. Tuntien ohjelma ja eteneminen riippuu osittain ryhmän tasosta.

 

JATKO
Jatkotason tunneille voit osallistua, jos osaat jo peruskuviot varmasti, vienti-seuraamisesi on sujuvaa ja takana on jo jonkun verran tanssikilometrejä. Jatkotasolla perehdytään yksityiskohtaisemmin tekniikkaan ja lajinomaisen tanssin tuottamiseen. Tunneilla harjoitellaan myös musiikintulkintaa ja haastavampia kuviovariaatioita.

Mitä tarkoittaa viikkotuntien kalenterissa oleva vapaavuoro?

Vapaavuorolla ei ole ohjausta vaan vuorolla saa mennä itsenäisesti salille treenaamaan. Ohjeita / avainta voi kysyä Mikalta. Järjestämme vapaavuorolla joskus myös teemoitettuja treenejä jostain tietystä lajista sekä välillä saatamme pitää tanssibileet.

Missä pääsen tanssimaan näitä tansseja?

Lajiesittelyissä on kerrottu, missä mitäkin lajia pääsee tanssimaan. Bugg ja fusku ovat esim. hyvin suosittuja lajeja ihan tanssilavoilla. Lavoilla pääsee tanssimaan myös jonkun verran boogie woogieta ja joskus jopa lindy hopia. Boogie woogieta ja lindy hopia pääsee kuitenkin ehkä parhaiten tanssimaan swingtanssibileissä. Myös joidenkin bändien keikoilla soitetaan hyvää tanssiin sopivaa swing-musiikkia. West coast swingiä pääsee tanssimaan lähinnä WCS-tapahtumien bileissä, joissa soi pelkästää westimusiikki. Myös yökeroissa pääsee tanssimaan westiä, jos tila riittää ja lattia on hyvä.

Tanssiinhaku lavoilla ja bileissä

TANSSILAVOILLA
on normaalisti naisten hakurivi, mistä miehet hakevat naisia tanssimaan. Monilla tanssipaikoilla on varattu tietty aika (esim. 1 h) naisten hakuvuorolle, jolloin naiset saavat hakea miehiä tanssimaan. Naisten hakuvuoro ilmaistaan tavallisesti kyltillä tai valotaululla. Lavoilla tanssikappaleet tulevat aina pareittain eli saman parin kanssa tanssitaan kaksi (saman lajin) kappaletta, jonka jälkeen viejä saattaa seuraajan takaisin hakuriviin.

 

TANSSIBILEISSÄ
hakukäytäntö on hieman vapaamuotoisempaa. Swing- sekä west coast swing -bileissä ei ole hakuriviä ja bileissä on koko ajan sekahaku, eli kaikki voivat hakea tanssiin. Bileissä tanssitaan vain yksi kappale, jonka jälkeen kiitetään paria ja ”hajaannutaan” eli samanlaista ”hakuriviin saattamista” ei varsinaisesti ole. West coast swingissä myös samaa sukupuolta olevat saattavat pyytää tanssiin, koska lajissa on hyvin yleistä opetella sekä viejän että seuraajan roolit.

 

ETIKETTI
Tanssiinkutsusta kieltäytyminen ilman syytä on epäkohteliasta. Hakijan humalatila tai epäkohtelias käytös ovat päteviä syitä kieltäytymiseen. Haettava voi myös kieltäytyä, jos ei osaa kyseistä tanssilajia, mutta silloin kannattaa aina kertoa syy.